Víno | Darčekové balenie

Víno je obľúbený spoločník nielen na večierkoch a posedeniach s priateľmi, ale aj pre príjemne strávený večer doma. Lahodný nápoj z vínnej révy je skrátka alkohol vhodný na akúkoľvek príležitosť.
Viac o víne sa dočítate v texte nižšie pod produktami.

Filter produktov
Zobrazenie:
Zoradiť:

Cenový filter

od
do

Dostupnosť

Typ

Výrobca Všetko

Druh alkoholu Všetko

Chuťový profil Všetko

Obsah alkoholu % Všetko

Balenie Všetko

Objem Všetko

Ročník Všetko

Dĺžka zrenia Všetko

Krajina Všetko

Druh vína Všetko

Cukornatosť Všetko

Odroda Všetko

Vinohradnícka oblasť Všetko

Zrušiť filtre
Cuvée založené na tradičnej zmesi Yellow Label doplnené o červené víno.
Druh alkoholu
Víno
Chuťový profil
Čerešňa, Černica, Jahoda, Mandle, Marhuľa, Pečivo
Dĺžka zrenia
3 roky
Krajina
Francúzsko
Druh vína
Ružové, Šampanské
Cukornatosť
Brut
Odroda
Chardonnay, Cuvée, Pinot Meunier, Rulandské modré/Pinot Noir
92,72 s DPH
77,27 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-17725
Prémiové suché francúzske šampanské.
Druh alkoholu
Víno
Chuťový profil
Drevo, Intenzívny, Korenie, Ovocie, Tráva, Vanilka
Dĺžka zrenia
3 roky
Krajina
Francúzsko
Druh vína
Biele, Šampanské
Cukornatosť
Brut
Odroda
Chardonnay, Cuvée, Pinot Meunier, Rulandské modré/Pinot Noir
Vinohradnícka oblasť
Francúzsko - Champagne
82,52 s DPH
68,77 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-17727
Druh alkoholu
Armaňak
Dĺžka zrenia
3 roky
Krajina
Francúzsko
Cukornatosť
Suché
Odroda
Ugni Blanc (Trebbiano)
25,97 s DPH
21,64 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-11553
8,88 s DPH
7,40 € bez DPH
Na objednávku
Obj. čislo: AE-9351
345,78 s DPH
288,15 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-5056
Produkty: 5 | Aktuálna strana: 1/1

Víno ľudstvo sprevádza od nepamäti. Jeho pôvod je dodnes ľahko nejasný. História tohto delikátneho pitia sa začala písať pred viac ako 6 000 rokmi. Zhruba z tejto doby totiž pochádzajú vykopávky prvých vinárstiev na území dnešnej Arménska.
Na našom území sa víno pestovalo už v dobe Keltov a jeho tradícia pretrváva dodnes.

Proces výroby vína

Výroba vína je riadna veda. Najprv je nutné obrať bobule, po zbere prichádza na rad odstraňovanie stopiek od zvyšku hrozna, takzvané odzrnenie. To je potrebné urobiť veľmi šetrne, aby sa stopky z bobúľ nedostali do výrobného procesu vína. Nasleduje lisovanie, kedy sa oddelí šťava od šupiek z bobúľ, po vylisovaní sa výsledný mušt väčšinou odkaľuje. Čím šetrnejšie lisovanie, tým kvalitnejší mušt a tým pádom aj víno.

Mušt je nutné nechať kvasiť, a to 7 až 30 dní v závislosti od odrody vína. Predovšetkým u červených vín sa často po hlavnom kvasení vykonáva ešte jablkovo-mliečna fermentácia. Výroba červeného vína sa od toho bieleho líši aj tým, že sa zmes lisuje až potom, čo prekvasí spolu so šupkami.

U ružových vín sa rmut z červeného hrozna nechá niekoľko hodín ležať, aby došlo k čiastočnému uvoľneniu červeného farbiva zo šupiek. Potom sa vylisuje a ďalej spracováva rovnako ako biele víno.

Druhy vín

Základné delenie vína je jasné. Biele, červené a ružové víno. Víno delíme ale napríklad aj podľa obsahu cukru na suché, polosuché, polosladké a sladké. Ďalej vína delíme podľa triedy a druhu na víno stolové, zemské, akostné a víno s prívlastkom.

S akými ďalšími vínami sa stretnete?

Dezertné vína obsahujú spravidla 15 - 22% alkoholu a 50-150g cukru v 1 litri vína. Dezertné vína bývajú ťažké a často sladké. Obľúbené sú predovšetkým ako aperitívy alebo ako nápoj k sladkým dezertom. Medzi dezertné vína patrí portské, ľadové či slamové víno.

Fortifikované vína sú ako dezert. Sladké a jemné vína s decentným množstvom alkoholu. Radia sa medzi ne napríklad obľúbené sherry, vermúty, portské víno a vyhlásené víno Madeira, pochádzajúce z rovnomenného portugalského ostrova. Práve tieto vína sú tou správnou lahôdkou na oslavy i sviatočné hostiny.

Ako víno najlepšie podávať a skladovať

Všetci milovníci vína sa určite zhodnú, že nie je nič horšie ako pokaziť skvelé víno zlým skladovaním a servírovaním. Ako teda víno skladovať a podávať, aby ste si ho skutočne vychutnali?

Biele vína sa odporúčajú podávať vychladené na 8-12 °C, vhodná teplota konzumácie je potom pri 10-14 °C.

Červené vína sa obvykle podávajú nachladené na 12-15 °C a konzumujú pri teplote 14-17 °C. Červené víno nechajte po otvorení aspoň hodinu stáť, aby sa vydýchalo. Neodporúča sa podávať ho pri izbovej teplote, vždy je potrebné víno o niekoľko stupňov ochladiť.

Ružové vína sa podávajú vychladené na 7 °C, ideálna teplota pre konzumáciu je 9-11 °C.

Víno by nikdy nemalo prejsť tepelným šokom. Je preto veľmi dôležité ho uchovávať v teplotách, v ktorých bude podávané. Pokiaľ sa budete snažiť víno pred podávaním rýchlo vychladiť, skôr mu uškodíte. Nevhodným skladovaním vína zmaríte všetku energiu, ktorá doň bola vložená a nevychutnáte si tú správnu chuť a vôňu.

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.