- Úvod
- >>
- Whisky
- >>
- Americká Whiskey
- >>
- Small Batch Whiskey
Small Batch Whiskey | Michters
Viac sa dočítate v texte nižšie pod produktami.
Americké small batch whiskey zvyčajne zrejú od šiestich do deviatich rokov v dubových sudoch, ale dostupné sú aj limitovanejšie série, ktoré zrejú aj do 23 rokov. Vo všeobecnosti neexistujú jasné kritériá na to, čo definuje pojem "small batch". Neexistujú napríklad žiadne federálne predpisy, ktoré by definovali používanie tohto výrazu v Spojených štátoch. Mnohí výrobcovia takto označených whiskey neposkytujú jasné označenie toho, čo si pod týmto pojmom predstavujú.
Small batch whiskey by sa nemala zamieňať s destiláciou v kotli, ktorá je bežná pre sladovú whisky v Škótsku a Írsku. Prevažná väčšina – a takmer všetky hlavné značky – amerických whiskey sa vyrábajú z kontinuálnych destilačných prístrojov, známych aj ako Coffey still.