- Úvod
- >>
- Iné
- >>
- Káva
- >>
- Káva na espresso
- >>
- Ready After Coffee Vietnam Lang Biang Anaerobic 100% Arabica, 200 - 1000 g
Ready After Coffee Vietnam Lang Biang Anaerobic 100% Arabica, 200 - 1000 g
Ready After Coffee Vietnam Lang Biang Anaerobic 100% Arabica je ovocná káva so stredným telom a má chuťový profil passion fruit, marakuja, vínna dochuť. Káva je od slovenského farmára z Vietmanu, ktorý nás navštívil toto leto niekoľkokrát. Táto káva je určená na espresso, filter a automat.
Krajina pôvodu: Vietnam
Zloženie: 100% Arabica
Stupeň praženia: Light Roast (svetlé)
Mletie: žiadne (zrnková káva)
Spôsob zberu: ručný
Nadmorská výška: 1500 - 1650 m.n.m.
Región: Dalát, Lac Duong, Lang Biang
Farmár: Marián Takáč
Odroda: Catimor
Spracovanie: Anaerobic (100h)
Cupping skóre: 85
Balenie: 200/500/1000 g
Chuťový profil: passion fruit, marakuja, vínna dochuť
Ovocnosť 65%, Horkosť 15%, Kofeín 40%, Acidita 45%
Káva je určená espresso, filter a automat.
Niečo o farme, farmároch a káve
Farmárom a exportérom tejto kávy je Slovák Marián Takáč, ktorý pestuje kávu a podporuje malých farmárov v Daláte vo Vietname. Žije tam už 7 rokov a tento rok po dlhom čase dorazil na Slovensko. Opísal ako funguje Vietnam ako krajina, ako sa pestuje káva a veľa ďalších informácií.
V Zanya coffee sa zameriavajú na kvalitu pred kvantitou a rozvíjajú osobné vzťahy v komunite vietnamskej výberovej kávy (speciality coffee). Horská oblasť Lang Biang predstavuje skutočne jeden z mála drahokamov s veľmi jedinečnými vôňami a chuťami. Ich cieľom je naďalej motivovať farmárov produkovať kvalitnú kávu a zlepšovať tak ich život. Len 3% vietnamskej produkcie kávovníkových zŕn tvorí Arabika a vo svete ju ťažko nájsť. Okolie mestečka Dalát v centrálnych vrchoch ponúka jedinečnú lokalitu s nadmorskou výškou cez 1500 metrov.
Táto káva je spracovaná metódou anaerobic natural. Čerešne kávy sú umiestnené vo fermentačných nádržiach, kde dlhší čas fermentujú. Počas tohto procesu sa vytvára CO2, čo spôsobuje veľký tlak v nádržiach. Táto káva bola fermentovaná celých 100 hodín, potom sa znova vyčistila a rozložila na sušiace lôžka. Tento čas bol skvelý na to, aby sa vytvorilo niečo exotické, ovocné, trochu zábavné, no stále veľmi čisté. Káva je preto veľmi zaujímavá, chutná a vynikne pri každom spôsobe prípravy.