- Úvod
- >>
- Iné
- >>
- Káva
- >>
- Káva na espresso
- >>
- Ready After Coffee El Salvador Las Mañanitas Red Bourbon Natural, 200 - 1000 g
Ready After Coffee El Salvador Las Mañanitas Red Bourbon Natural, 200 - 1000 g
Ready After Coffee El Salvador Las Mañanitas Red Bourbon Natural je sladko – ovocná káva s chuťovým profilom kôstkové ovocie, jablko, karamel, melasa. Spracovanie natural (alebo suché spracovanie) je voči zrnu kávy najšetrnejšie. Zrelé čerešne kávy sa rozložia a často sa otáčajú, aby sušenie prebehlo čo najviac rovnomerne. Sušenie trvá približne 20 až 30 dní. Potom sa už stačí len zbaviť šupky a káva sa môže nabaliť do vriec. Káva nás po cuppingu tak nadchla, že sme vám museli priniesť ochutnať túto skvelú kávu.
Krajina pôvodu: El Salvador
Zloženie: 100% Arabica
Stupeň praženia: Medium Roast (stredné)
Mletie: žiadne (zrnková káva)
Spôsob zberu: ručný
Nadmorská výška: 1300 m.n.m.
Región: Sonsonát, Ojos de Agua
Farma: Finca La Mañanitas (rodina Caceres)
Odroda: Red Bourbon
Spracovanie: Natural
Cupping skóre: 86,5
Balenie: 200/500/1000 g
Chuťový profil: kôstkové ovocie, jablko, karamel, melasa
Ovocnosť 75%, Horkosť 25%, Kofeín 40%, Acidita 35%
Káva je určená na espresso.
Niečo o farme, farmároch a káve
Rodina Caceres pestuje kávu v regióne Sonsonát už viac ako 150 rokov. Pra-prastarý otec súčasných majiteľov Fabio Morán kúpil pozemok v polovici 19. storočia. Mama Tita a otec Ricardo, rodičia súčasných majiteľov, Rosa Marta Erazo de Caceres, pokračujú v rodinnej tradícii obrábania pôdy a pestovania kávy.
Mama Tita sa narodila neďaleko Finca Las Mañanitas a zdedila farmu po svojom otcovi Manuelovi. Otec Manuel bol prvý, ktorý začal pestovať kávovníky na svojej farme. Ricardo, manžel Tity, je dobre známy v rodine svojou láskou k pestovaniu kávy a oddanosťou k svojmu remeslu. Jeho deti hovoria, že sa narodil sa pre vášeň pestovať najlepšiu kávu. Zomrel v roku 2010 a jeho deti pokračujú v dedičstve pestovania lahodnej kávy.
Farma je pomenovaná podľa piesne, Las Mañanitas, čo je miestna verzia melódie Happy Birthday.
V súčasnosti je tradíciou hrať túto pieseň často na farme.