- Úvod
- >>
- Iné
- >>
- Káva
- >>
- Káva na espresso
- >>
- Ready After Coffee Bezkofeinová Colombia Supremo 17/18 Sugar Cane Decaf, 200 - 1000 g
Ready After Coffee Bezkofeinová Colombia Supremo 17/18 Sugar Cane Decaf, 200 - 1000 g
Ready After Coffee Bezkofeinová Colombia Supremo 17/18 Sugar Cane Decaf je bezkofeinová káva s chuťovým profilom med, karamel. Má sladkú a vybalansovanú chuť s marhuľovou aciditou.
Krajina pôvodu: Kolumbia
Zloženie: 100% Arabica Decaf
Stupeň praženia: Full City Roast (tmavé)
Mletie: žiadne (zrnková káva)
Spôsob zberu: ručný
Nadmorská výška: cca 1520 - 1650 m.n.m.
Región: Huila
Odroda: Bourbon
Spracovanie: Sugar Cane Decaf
Cupping skóre: 86+
Balenie: 200/500/1000 g
Chuťový profil: med, karamel, sladká a vybalansovaná chuť s marhuľovou aciditou
Ovocnosť 60%, Horkosť 30%, Kofeín 0%, Acidita 45%
Káva je určená na espresso.
Celý proces odstránenia kofeínu sa odohráva v Kolumbii. Najnáročnejším krokom je snaha odstrániť kofeín a zároveň zachovať chuť samotnej kávy. Sugar Cane Decaf je bezchemický proces, pri ktorom so zelenou kávou nie sú v kontakte žiadne ďalšie látky. Proces začína predbežnou úpravou parou s veľmi nízkym tlakom, aby sa zrno nechalo napučať. Pomocou prírodného etyl-acetátu je možné odstrániť najmenej 97% kofeínu. Preto sa lokálne pestovaná cukrová trstina fermentuje, čím sa získa prírodný etyl-acetát. Zrnká sú namočené vo vode s etyl-acetátom, ktorý odstraňuje kofeín. Po extrakčnom procese sa potom aplikuje nízkotlaková nasýtená para, aby sa odstránili akékoľvek stopy etyl-acetátu.