Likéry | 25

Tiež sa vám vybavujú jemné chute lahodnej čokolády, smotany, byliniek a ovocia? To sladké mámenie, ktoré vás zachváti pri pití? Presne toto sa nám totiž vybaví, keď počujeme o likéroch. A pozor, rozhodne nejde o pitie len pre dievčatá! Medzi likérmi totiž nenájdete len sladké a relatívne slabé alkoholické nápoje. Páni určite nepohrdnú obľúbenými bylinnými likérmi ako sú Jägermeister alebo Tatranský čaj.
Viac o likéroch sa dočítate v texte nižšie pod produktami.

Filter produktov
Zobrazenie:
Zoradiť:

Cenový filter

od
do

Dostupnosť

Výrobca Všetko

Druh alkoholu Všetko

Obsah alkoholu % Všetko

Balenie Všetko

Objem Všetko

Krajina Všetko

Zrušiť filtre
13,97 s DPH
11,64 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-14065

Bylinné likéry

Pimm's No. 1 25% 0,7l

15,29 s DPH
12,74 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-4351
23,74 s DPH
19,78 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-5369
18,70 s DPH
15,58 € bez DPH
Na objednávku
Obj. čislo: AE-14770
10,80 s DPH
9 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-6531
15,29 s DPH
12,74 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-8057
Druh alkoholu
Likéry
Krajina
Taliansko
19,69 s DPH
16,41 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-481
16,39 s DPH
13,66 € bez DPH
Na objednávku
Obj. čislo: AE-1578
16,39 s DPH
13,66 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-3461

Ovocné likéry

Luxardo Maraschino 25% 0,7l

14,19 s DPH
11,83 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-13628
Produkty: 10 | Aktuálna strana: 1/1

Ako sa likéry vyrábajú

Výroba likérov siaha až do 13. storočia, vtedy sa však nevyrábali kvôli alkoholovému opojeniu, ale ako liečivé bylinné zmesi. Pri ich výrobe sa rozpúšťajú byliny, korenie, ovocie, čokoláda a ďalšie prísady v liehu. Likéry sa vyrábajú buď teplou alebo studenou cestou, a to pomocou macerácie alebo digescie.

Zásluhou macerácie majú likéry bohatú chuť, ktoré získali z byliniek, korenia, ovocia a ďalších surovín. Alkohol funguje výborne ako rozpúšťadlo, čo sa pri macerácii využíva. Zmes surovín sa máča v liehu, výsledkom čoho sa do likéru uvoľnia chute, vône aj farby. Macerácia sa vykonáva za studena, čo je oproti digescii zásadný rozdiel.

Digescia je spôsob extrakcie liehu, ktorý prebieha pri vyšších teplotách, približne medzi 30 až 40 °C. Na tento proces je potrebná približne desatina času oproti macerácii, nemožno však prejsť bez rozmyslu medzi maceráciou a digesciou, aby sa skrátil čas.

Výsledkom celého procesu výroby je lahodný alkoholický nápoj s 20-40% alkoholu, niektoré však presahujú aj 50%.

Druhy likérov podľa prísad

Krémové likéry vás oslovia svojimi kávovými, vanilkovými a čokoládovými tónmi, ktoré sa hodia predovšetkým pri chladných zimných večeroch. Ochutnajte Kahlua likér, nápoj z Mexika, ktorý si vás podmaní svojou poctivou kávovou chuťou.

Ovocné likéry vás naopak vzpružia a osviežia svojimi exotickými chuťami. Preskúmajte širokú ponuku likérov Monin, ktoré zaručene vyladia k dokonalosti rôzne druhy koktailov.

Bylinné likéry hocikedy pomôžu na žalúdok lepšie ako desať doktorov. Siahnite po zaručenom lieku menom Becherovka alebo vyskúšajte Čičmanský, Kysucký, Liptovský či Šarišský čaj od Pacha Matrtaja.

Whisky likéry vám spestria chuť klasickej whisky o medové, škoricové alebo korenené tóny.

Už ste ochutnali ohnivú Jack Daniel's Fire alebo whisky s českým medom Tullamore Dew Honey?

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.