Havana Club Anejo 3 ročný 37,5% 0,7l
Havana Club Anejo 3 ročný 37,5% 0,7l - je veľmi obľúbený 3-ročný kubánsky rum, z ktorého si budete môcť namiešať excelentné Mojito (recept tu), Daiquiri (recept tu) alebo akýkoľvek rumový kokteil.
Zrel 3 roky v ex-bourbon sudoch na Kube, v teplom a vlhkom podnebí, obklopený starostlivosťou kubánskych majstrov Roneros. Následne sa filtroval cez drevené uhlie, z ktorého získal krásnu farbu.
Odporúčame podávať čistý pri izbovej teplote s kockou ľadu a kvapkou ovocného sirupu.
Vôňa a chuť
Farba: kryštáľová so zlatými odleskami
Vôňa: vanilka, karamel, hrušky, banán, dub, marcipán, citrusy
Chuť: čokoláda, vanilka, korenie, citrusy, dub, orechy, ovocie
Záver: stredne dlhý, príjemný, jemne pikantný, zázvor, korenie
Recept na miešaný drink Mojito (viac o Mojite sa dočítate tu):
Ingrediencie
4 cl kvalitného bieleho kubánskeho rumu podľa vlastného výberu
1 čerstvá limetka (prípadne 3 cl limetkového sirupu)
Lístky čerstvej mäty (ideálne použite mätu klasnatú)
2 lyžice trstinového cukru
Sóda
Drvený ľad
Postup:
Do vysokého pohára vložte lístky mäty, pridajte trstinový cukor a limetku nakrájanú na kúsky (alebo limetkový sirup).
Všetko dôkladne premiešajte muddlerom, aby sa chute prepojili.
Zalejte menším množstvom sódy, pridajte drvený ľad a premiešajte.
Nakoniec prilejte rum, doplňte sódou, dozdobte mätou a plátkom čerstvej limetky.
Tip: Pokiaľ v originálnom Mojite vynecháte rum, získate recept na Virgin Mojito, teda nealkoholické Mojito. Mäta, cukor a limetky sa postarajú o intenzívny chuťový zážitok aj bez alkoholu. Pridaním čerstvých malín získate dokonale sladkasté Raspberry Mojito. Pokiaľ do pôvodného receptu pridáte prepasírovanú dužinu z dvoch plodov marakuje, vychutnáte si exotické Maracuja Mojito. Jednoducho, keby niekto chcel napísať príručku "Ako urobiť Mojito stokrát inak", nemal by ťažkú prácu. Pri mojite sa totiž fantázii medze nekladú.
4 cl kvalitného bieleho kubánskeho rumu podľa vlastného výberu
1 čerstvá limetka (prípadne 3 cl limetkového sirupu)
Lístky čerstvej mäty (ideálne použite mätu klasnatú)
2 lyžice trstinového cukru
Sóda
Drvený ľad
Postup:
Do vysokého pohára vložte lístky mäty, pridajte trstinový cukor a limetku nakrájanú na kúsky (alebo limetkový sirup).
Všetko dôkladne premiešajte muddlerom, aby sa chute prepojili.
Zalejte menším množstvom sódy, pridajte drvený ľad a premiešajte.
Nakoniec prilejte rum, doplňte sódou, dozdobte mätou a plátkom čerstvej limetky.
Tip: Pokiaľ v originálnom Mojite vynecháte rum, získate recept na Virgin Mojito, teda nealkoholické Mojito. Mäta, cukor a limetky sa postarajú o intenzívny chuťový zážitok aj bez alkoholu. Pridaním čerstvých malín získate dokonale sladkasté Raspberry Mojito. Pokiaľ do pôvodného receptu pridáte prepasírovanú dužinu z dvoch plodov marakuje, vychutnáte si exotické Maracuja Mojito. Jednoducho, keby niekto chcel napísať príručku "Ako urobiť Mojito stokrát inak", nemal by ťažkú prácu. Pri mojite sa totiž fantázii medze nekladú.
Recept na miešaný drink Daiquiri (viac o Daiquiri sa dočítate tu):
Ingrediencie
6 cl kvalitného bieleho rumu
3 cl citrónovej alebo limetkovej šťavy
1 cl cukrového sirupu
Šejker
Koktailový pohár
3 cl citrónovej alebo limetkovej šťavy
1 cl cukrového sirupu
Šejker
Koktailový pohár
Postup:
Všetky ingrediencie spolu s drveným ľadom dôkladne pretrepte v šejkri a preceďte do koktailového pohára.
Všetky ingrediencie spolu s drveným ľadom dôkladne pretrepte v šejkri a preceďte do koktailového pohára.
Parametre
Doplňujúce informácie
Súvisiace produkty
Naposledy navštívené