Akashi-Tai Daiginjo Genshu Saké 17% 0,72l
Daiginjo Genshu je exkluzívne „grand cru“ saké z destilérky Akashi-Tai, ktoré prešlo extra dlhým procesom varenia. Je vyrobené z ryže odrody Yamadanishiki, ktorá sa už dlhé stáročia pestuje v prefektúre Hyogo.
Saké prešlo veľmi dlhou fermentáciou a varením až kým nedosiahlo hodnotu 38 % zrna. Výborne sa kombinuje s Tatarákom z tuniaka, zázvorom a sezamom, kalamárovým šalátom a grilovanými rybami.
Odporúčame podávať pri teplote 7 až 15 °C. Môžete si ho vychutnať v Masu (drevený pohár), Ochoko (malý pohár) alebo v tradičnom pohári na víno.
Farba: číra so zlatými odleskami
Vôňa: komplexná, jemná, plná, ovocie, kvety
Chuť: melón, citrón, pomaranč, bylinky, kvety
Záver: dlhý, pomarančová kôra, citrusy, badián
Ocenenia:
Zlatá medaila z IWC Sake competition, 2021
Strieborná medaila z U.S. National Sake Appraisal, 2020
Platinová medaila z Concours Kura Master, 2020
Zlatá medaila z Meiningers International Spirit Award, 2019
Zlatá medaila z Concours Kura Master, 2018