Aperitív

Krásne prestretý stôl, príjemná partia priateľov, vôňa vychádzajúca z kuchyne... Rovnako tak ako parádne začínajúci večer by konzumácia jedla mala začať niečím príjemným.
Aperitív nás správne naladí, navnadí žalúdok na príchod niečoho dobrého a skráti dobu čakania na prvý chod. Pomôže aj pre prvotné zoznámenie s hosťami, ktorých vidíme prvýkrát.

Viac sa dočítate v texte nižšie pod produktami.

Zobrazenie:
Nenašli sa žiadne produkty.

Správny hostiteľ by nemal tento nápoj podceniť a je dobré ho zaradiť ho do svojho menu.

Môže byť ľahký – sekt, šampanské, suché biele alebo červené víno, alebo sladký – becherovka, portské víno, Martini či sherry. Patria sem aj liehoviny, horké alebo horkosladké likéry.

Podáva sa približne 15 – 20 minút pred začiatkom jedla a v malom množstve, aby iba prebudil väčšiu chuť na jedlo.

Už v starom Ríme sa pil aperitív, aby sa pripravil tráviaci trakt na pôžitky z nadchádzajúcej hostiny. Časom sa z aperitívu stala veľmi sofistikovaná záležitosť a to vďaka Talianom, práve tam sa zrodili obľúbené aperitívy ako je Campari, Martini, Cinzano alebo nealkoholický aperitív Crodino.

V poslednej dobe je veľmi obľúbený aj taliansky aperitív Aperol, ktorý vás dostane svojou horkosladkou chuťou pomarančov. Je vyhľadávaným spoločníkom predovšetkým v parných letných dňoch predovšetkým v kombinácii s prossecom a sódou, kedy vzniká nápoj zvaný spritz.

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.