Hampden Estate Pagos Batch 3 52% 0,7l
Hampden Estate Pagos Batch 3 52% 0,7l
Názov Hampden Estate Pagos, ktorý pochádza zo španielskeho slova používaného na označenie pozemkov viníc v oblasti Jerez, je odkazom liehovaru na to, že dozrieva výlučne v ex-sherry sudoch.
Podobne ako najaromatickejšie whisky na svete, napríklad tie vyrábané na ostrove Islay, aj jamajský rum sa dokonale objíma s tónmi andalúzskeho vína bez toho, aby ich prekrýval, čo vedie k úplne novému profilu vôní.
Je to dokonalá fľaša, ktorá osloví tak nadšencov rumu, ako aj fanúšikov single malts zo sudov po sherry.
Tento konkrétny batch je súčasťou limitovanej edície, ktorá oslavuje jedinečné spojenie tradičných jamajských techník a inovatívnych prístupov v procese zrenia.
Rum bol destilovaný v roku 2010 a následne zrel 11 rokov v tropickom podnebí Jamajky, čo prispelo k jeho komplexnému profilu. Po tomto období bol prevezený do Španielska, kde dozrieval ďalších 2,5 roka v 16 sudoch po sherry typu Palo Cortado, ktoré v nich predtým zrelo 30 rokov. Táto kombinácia zrenia dodáva rumu jedinečnú hĺbku a komplexnosť, spájajúc tradičné jamajské estery s bohatými tónmi sherry.
Výsledkom je rum s vysokým obsahom esterov (374.1 gr/HLAP), ktorý ponúka bohatú paletu chutí a aróm. Jeho limitovaná dostupnosť a jedinečný proces zrenia robia z tohto rumu skutočný klenot pre znalcov a zberateľov.
Hampden Estate so sídlom v Trelawny Parish na severozápade Jamajky je jedným z najstarších cukrovarníckych statkov na Jamajke. Taktiež je jediným liehovarom na Jamajke, ktorý sa špecializuje výlučne na výrobu ťažkých rumov. Cukrová plantáž funguje od roku 1753 a už dve storočia udržiava stále rovnaké výrobné metódy a techniky. Používajú vlastnú pramenitú vodu, predlžujú čas kvasenia pomocou divých kvasníc. Svoje robí aj výnimočná tropická klíma, ktorá umožňuje jedinečné zrenie týchto rumov, do ktorých sa nepridávajú žiadne farbivá ani cukor.